Pensjon og pepperkaker

Vurderer du å slutte i jobben og bli fulltidspensjonist i 2018? Eller vurderer du å ta ut hele eller deler av alderspensjonen din? Sett av litt tid til å beregne hva du vil få i alderspensjon og finn ut hva det betyr for den framtidige alderspensjonen din dersom du slutter å jobbe. Har du noen, eller kanskje mange, år igjen til pensjonsalder? Gi deg selv bedre mulighet til å gjøre informerte valg for årene fremover. Bruk førjulstida til å se inn i «pensjons-kula» innimellom julenøttene, klementinene og julegavehandel. Kanskje blir det ikke gløgg og mandler i kveld, men pensjon og pepperkaker?

Vet du hva du får i alderspensjon den dagen du slutter i jobb?

Alderspensjon fra folketrygden utgjør en vesentlig del av pensjonen du får som fulltidspensjonist. Svarte du ja på spørsmålet over? Bra! Da har du gitt deg selv et bedre grunnlag for å gjøre gode valg fremover mot pensjonisttilværelsen. Svarte du nei på spørsmålet over? Beregning av alderspensjon fra folketrygden er et bra sted å begynne hvis du ønsker å vite hva du får å leve av som pensjonist.

Her kan du logge deg inn i NAVs pensjonskalkulator og se på dine pensjonstall.

Hva ønsker du?

Før du logger deg inn i Din Pensjon kan det være greit å tenke gjennom hva du ønsker å få svar på. Lag gjerne en huskeliste med stikkord eller ulike scenaria du vil beregne ut i fra. Eksempler på punkter verdt å tenke gjennom kan være: Hvilken inntekt forventer du å ha i årene fremover? Hvor lenge vil du fortsette å jobbe? Når ser du for deg at du vil ta ut hele pensjonen, og vil du kanskje ta ut deler av pensjonen før pensjonering?

Det kan være nyttig å lese noen av de tidligere blogginnleggene våre. Bruk søkefeltet til å finne det du vil lese mer om. Du kan også finne mye nyttig informasjon på www.nav.no.