Hvordan står det til med pensjonligheten din?

I juni 2015 oppfordret vi deg til å finne din pensjonlighet. Det var mange som logget seg inn i Ditt NAV på nav.no og brukte pensjonskalkulatoren vår for å finne sin pensjonlighet. Andre tok kontakt med NAV på telefon for å få hjelp til å finne sin. Hvordan står det til med pensjonligheten din i dag?

På tide å sjekke?

Tre år har gått siden kampanjen «Finn din pensjonlighet». Den pensjonsgivende inntekten din for 2015 har blitt til pensjonspoeng og/eller pensjonsbeholding. Det samme har den pensjonsgivende inntekten din for 2016 og 2017. Når opptjeningen din øker kan du oppleve å få andre svar enn de du fikk sist du beregnet den framtidige pensjonen din.

Samtidig kan du ha andre ønsker og behov i dag, enn de du hadde i forrige gang du sjekket pensjonligheten din. Kanskje ønsker du å ta ut pensjonen tidligere, eller du vil vente litt lenger enn det du hadde planlagt? Når ønsker eller behov forandrer seg, gjør det noe med forventningene til framtidig pensjon. Da er det lurt å sjekke om forventningene kan innfris.

Bruk mulighetene i pensjonskalkulatoren

Din pensjon gir deg god oversikt over egen pensjon. Her kan du blant annet se opptjeningen din, beregne fremtidig alderspensjon, og søke om pensjon elektronisk. Dersom du ikke har mulighet til å logge deg inn i Din pensjon kan du benytte en forenklet pensjonskalkulator som gjør beregninger uten bruk av personlige data.

Finn frem til informasjon om pensjonen din

Du finner mye og relevant informasjon om pensjon på nettsidene våre www.nav.no. Bruk søkefeltet for å finne informasjon som er interessant for akkurat deg.

Hver uke poster vi et nytt blogginnlegg om pensjon. Del gjerne www.deterdinpensjon.no med venner, med jobben og familien, og bruk gjerne litt tid nå i starten av året på å oppdatere din pensjonlighet.

Det er også andre enn vi i NAV som deler informasjon om pensjon. På nettsiden minpensjon.no er det samlet informasjon fra offentlige og private aktører om alderspensjon. Her finner du lenker til informasjon fra NAV, Statens pensjonskasse (SPK), Norsk pensjon og Fellesordningen for AFP, samt lenker til ulike pensjonskalkulatorer som kan være aktuelle for deg.

Forfatter av blogginnlegget denne uken er Anita Hanssen, NAV Familie- og pensjonsytelser Steinkjer