Pensjon og pepperkaker

Vurderer du å slutte i jobben og bli fulltidspensjonist i 2021? Har du noen, eller kanskje mange, år igjen til pensjonsalder? Bruk førjulstida til å se inn i «pensjons-kula» innimellom julenøttene, klementinene og julegavehandel. Kanskje blir det ikke gløgg og mandler i kveld, men pensjon og pepperkaker?

Vet du hva du får i alderspensjon den dagen du slutter i jobb?

Alderspensjon fra folketrygden utgjør en vesentlig del av pensjonen du får som fulltidspensjonist. Svarte du ja på spørsmålet over? Bra! Da har du gitt deg selv et bedre grunnlag for å gjøre gode valg fremover mot pensjonisttilværelsen. Svarte du nei på spørsmålet over? Beregning av alderspensjon fra folketrygden er et bra sted å begynne hvis du ønsker å vite hva du får å leve av som pensjonist.

Du kan selv beregne både AFP og alderspensjon på www.nav.no/dinpensjon.

Hva ønsker du?

Før du logger deg inn i Din Pensjon kan det være greit å tenke gjennom hva du ønsker å få svar på. Lag gjerne en huskeliste med stikkord eller ulike scenaria du vil beregne ut i fra. Eksempler på punkter verdt å tenke gjennom kan være: Hvilken inntekt forventer du å ha i årene fremover? Hvor lenge vil du fortsette å jobbe? Når ser du for deg at du vil ta ut hele pensjonen, og vil du kanskje ta ut deler av pensjonen før pensjonering?

Kortreist kunnskap

Det kan være nyttig å lese noen av de tidligere blogginnleggene våre. Bruk søkefeltet til å finne det du vil lese mer om.  Husk også at du kan finne svar på mange av spørsmålene dine på www.nav.no. Du finner informasjon om alderspensjon på:

Forfatter av blogginnlegget er Anita Hanssen, NAV Familie- og pensjonsytelser Steinkjer