Jeg ønsker å trekke mer skatt, hva gjør jeg?

Skatt og pensjonSkatt og pensjon er noe mange har spørsmål til. Vi tar opp temaet igjen nå da skattespørsmål er noe av det som treffer oss mest i januar.

Hva bør du som mottar pensjon vite om skatt og pensjon?

  • Skatten fastsettes av Skatteetaten, men det er ditt ansvar at Skatteetaten har riktig grunnlag for skattekortet du får. Dersom du har endring i inntekt eller formue/gjeld, må du selv melde fra til Skatteetaten slik at skattekortet ditt blir riktig.
  • Du kan få mye hjelp på skatteetaten.no med tanke på å endre opplysninger i skattekortet og vurdering av behov for nytt skattekort
  • Dersom du får nytt skattekort blir dette overført elektronisk til NAV. Du skal ikke levere skattekortet til oss.

Hva gjør du dersom du ønsker mer skatt?

Det er mange som ønsker å trekke litt ekstra skatt for å unngå restskatt. Det er flere måter å sikre seg at man har penger til eventuell restskatt.

Dersom du har spørsmål om hvor mye skatt du bør trekke, eller du mener skattetrekket er for høyt, må du kontakte Skatteetaten.

Følg med på utbetalingene dine i Din pensjon. Der får du hver måned oversikt over hva du har fått i brutto pensjon, hva som er trukket og hva netto utbetaling er. Du får også oversikt over beløp du har fått hittil i år.

Anne NordkilForfatter av blogginnlegget er Anne Nordkil, fagkoordinator pensjon, NAV Kontaktsenter Pensjon